Από την Κολομβία στην Ελλάδα!


Από την Κολομβία στην Ελλάδα!

…ένα βιογραφικό ταξιδεύει

 

Adriana Martinez, Δημοσιογράφος & Επικοινωνιολόγος
Διοργανώτρια Ιβηροαμερικάνικου Φεστιβάλ “Λογοτεχνία Εν Αθήναις” – ΛΕΑ
Το 1999 στην Κολομβία έζησα μία περίοδο οικονομικής κρίσης παρόμοια με αυτή που ζει η Ελλάδα σήμερα και όντας νέα και άνεργη ταξίδεψα στις Ηνωμένες Πολιτείες για μεταπτυχιακό στις δημόσιες σχέσεις και την πολιτιστική διαχείριση. Όμως η ζωή πάντα σε εκπλήσσει και αντί γι’ αυτό γνώρισα τον άντρα μου με τον οποίο από τον Ιανουάριο του 2000 μένουμε στην Ελλάδα με τα δυο παιδιά μας. Προτεραιότητά μου ήταν να μπορώ να δουλεύω από το σπίτι, οπότε αυτός ήταν και ο λόγος που αποφάσισα να εκδώσω το πολιτιστικό περιοδικό Sol Latino, το μοναδικό δίγλωσσο (ισπανικά/ελληνικά) πολιτιστικό περιοδικό που ξεκίνησε το 2001 και παρουσιάζει με τρόπο δημιουργικό, σύντομο και πλήρη πληροφορίες για την ιβηροαμερικάνικη κουλτούρα και τη σχέση της με την ελληνική.

Το 2005 ξεκίνησα να διοργανώνω μικρές εκθέσεις αρχιτεκτόνων και καλλιτεχνών από την Κολομβία. Το 2008 πραγματοποίησα την πρώτη μου έκθεση στην αίθουσα του μετρό Συντάγματος με θέμα “Μύθοι και θρύλοι της Λατινικής Αμερικής, της Ισπανίας και της Ελλάδας”. Η επιτυχία που είχε με οδήγησε να δημιουργήσω και να οργανώσω μαζί με την ομάδα μου το Φεστιβάλ ΛΕΑ
, όπου από τότε και για πέντε συναπτά έτη γιορτάζει για δέκα μέρες κάθε Ιούνιο τη λογοτεχνία, την τέχνη, την παιδεία, τη μουσική και τον κινηματογράφο, υπό την αιγίδα και συμμετοχή των Ιβηροαμερικάνικων πρεσβειών, του Ινστιτούτου Θερβάντες και άλλων ελληνικών φορέων. Το φεστιβάλ ξεκίνησε με αφιερώματα σε συγγραφείς και μέχρι τώρα έχουμε φιλοξενήσει λογοτέχνες όπως ο Luis Sepúlveda, ο Πέτρος Μάρκαρης, ο Jorge Edwards και ο Daniel Mordzinski.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ετών, συνάντησα διάφορα γραφειοκρατικά και οικονομικά εμπόδια που τελικά αποτέλεσαν εμπειρίες προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης. Πιστεύω ότι για να “επιχειρείς” σήμερα χρειάζεται υπομονή, επιμονή, πολλή δουλειά και κυρίως να αγαπάς αυτό που κάνεις. Οι στόχοι του Φεστιβάλ ΛEA είναι να χαρίσει στην πόλη της Αθήνας μια γιορτή του πολιτισμού, του διαπολιτισμικού διαλόγου και της αδελφοσύνης, με επίκεντρο τη λογοτεχνία, την εκπαίδευση και την τέχνη, που ενώνουν διαφορετικές κουλτούρες στην Ελλάδα. Το όραμά μας είναι να γίνει η πιο σημαντική γιορτή των γραμμάτων, των τεχνών, της εκπαίδευσης και της μουσικής στη Μεσόγειο ως το 2017.

Η εμπειρία μου με την ομάδα της CVexperts ήταν απρόσμενα εποικοδομητική. Αρχικά συνεργαστήκαμε στην οργάνωση δύο σεμιναρίων προσωπικής ανάπτυξης, όπου όλη η ομάδα μας μετέδωσε τη γνώση της σε ό,τι αφορά το LinkedIn και τη σημασία του βιογραφικού ως εργαλείο προώθησης της προσωπικής μας μάρκας. Το αποκορύφωμα αυτής της συνεργασίας ήταν όταν ανέλαβαν το βιογραφικό μου σημείωμα. Η συνεργασία μου μαζί τους ήταν ειλικρινά μια εμπειρία εξαιρετικής γνώσης και αυτογνωσίας!

+ There are no comments

Add yours