Η καριέρα μου σε κρίση και μικρές συμβουλές



Τι να μην κάνετε:

– Μην περιορίζεστε στο 20% των εταιρείων που θέλει το 80% των υποψηφίων.
 – Μην απαντάτε σε αγγελίες που δεν ταιριάζουν στα προσόντα σας.
 – Μη στηρίζεστε μόνο στις ιστοσελίδες εύρεσης εργασίας και τα γραφεία εύρεσης εργασίας.
 –  Μην αρνείστε προτάσεις κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ακόμα και αν δεν πρόκειται για μεγάλες εταιρείες.
 – Mην ανεβάζετε πολύ υψηλά τις μισθολογικές σας προσδοκίες γιατί θα απογοητευτείτε και αυτή τη στιγμή χρειάζεστε περισσότερο από ποτέ καλή ψυχολογία.
 – Μην κάνετε το λάθος να κλείνεστε στο σπίτι σας πίσω από μια οθόνη υπολογιστή.

Τι να κάνετε: 

 – Μελετήστε καλά την κατάσταση: αναγνωρίστε τις μεταβιβάσιμες δεξιότητές σας και πώς μπορούν    να βρουν απήχηση σε άλλο επαγγελματικό πλαίσιο.
 – Κάντε προσεκτική έρευνα αγοράς για να ανακαλύψετε εταιρείες διαμάντια που κρύβονται πίσω από μικρά ονόματα, ελληνικές εταιρείες και ανερχόμενες υγιείς εταιρείες.
 – Κοιτάξτε μέσα από τη δυαδική αντίθεση «εκμετάλλευση ή ανεργία» που επικρατεί σε σημαντικό κομμάτι του δημόσιου διαλόγου σήμερα και δείτε τι μπορεί να υπάρχει για εσάς στο περιθώριό της.
 – Σκεφτείτε την επιχειρηματικότητα και την αυτοαπασχόληση σαν εναλλακτικές.
 – Μελετήστε προσεκτικά όλες τις πληροφορίες για την εταιρείες με έμφαση στο πόσο σταθερότητα επιδεικνύουν.
 – Χρησιμοποιήστε όλα τα εφόδιά σας: ενημερώστε το βιογραφικό σας, φτιάξτε συνοδευτικές επιστολές, συγκεντρώστε συστάσεις.
 – Xρησιμοποιήστε επαγγελματικές υπηρεσίες για τη διαμόρφωση της επαγγελματικής σας εικόνας.
 – Βγείτε έξω, δείτε κόσμο, μιλήστε.

 Σχετικά με την ανακοίνωση των νέων θέσεων εργασίας, οι ειδικοί της αγοράς λένε ότι η πλειοψηφία των ανοικτών θέσεων εργασίας δεν ανακοινώνεται ποτέ. Η δικτύωση είναι η πρώτη και βασική πηγή που θα μας φέρει πιο κοντά στο στόχο μας. Επομένως, η μέριμνα για την επέκταση και ανανέωση του δικτύου επαφών μας είναι καίρια. Πόσο μάλλον όταν επικρατεί δυσχερές οικονομικό κλίμα. 

Ενδιαφέροντα: 

Μη χάσετε και φέτος τις Παράλληλες Εκδηλώσεις των Ημερών Καριέρας 2012 που διοργανώνει το kariera.gr. Ενδιαφέροντα θέματα και ενδιαφέρουσες προσωπικότητες θα μιλήσουν για την εμπειρία τους και θα παρουσιάσουν τη δική τους οπτική. Ξεκινήστε να δικτυώνεστε στις Ημέρες Καριέρας λοιπόν. Δείτε όλο το πρόγραμμα των Παράλληλων Εκδηλώσεων εδώ: http://bit.ly/QSkcjU

Άλλα ενδιαφέροντα (στα αγγλικά):
http://dawnbarclay.com/the-problem-with-crisis-job-search http://www.law.yale.edu/studentlife/jobsearchduringeconomicdownturn.htm http://blogs.wsj.com/laidoff/2009/07/30/making-a-career-switch-during-a-down-economy/ http://www.todolistsoft.com/solutions/checklist/how-find-job-during-crisis.php

+ There are no comments

Add yours