Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και το βιογραφικό μου!


Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και το βιογραφικό μου!

… ή πώς να εκμεταλλευτείτε τις καλοκαιρινές διακοπές για αναζήτηση εργασίας

 

Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά και κατά πάσα πιθανότητα το τελευταίο πράγμα που σκέφτεται κανείς είναι η αναζήτηση εργασίας. Σίγουρα όλοι θα προτιμούσαμε να κάνουμε ηλιοθεραπεία σε κάποια παραλία από το να είμαστε κολλημένοι σε μια οθόνη υπολογιστή και να στέλνουμε αιτήσεις και βιογραφικά, συντρέχουν όμως σημαντικοί λόγοι για να το κάνουμε.

Η μεγαλύτερη μερίδα των  αναζητούντων εργασία αφήνεται στους χαλαρούς ρυθμούς και την ανέμελη διάθεση που επιβάλλει η εποχή και η ζέστη και έχουν αποφασίσει ότι θα επιστρέψουν στους φυσιολογικούς ρυθμούς αναζήτησης και διεκδίκησης θέσεων τον Σεπτέμβριο, δίνοντας έτσι σε όσους μείνουν δραστήριοι μεγαλύτερη πιθανότητα να τους προσέξει μια επιχείρηση και να αξιολογηθεί θετικά η αίτησή τους.
Αυτό ακριβώς είναι το πλεονέκτημα που αμέσως αποκτά όποιος θα ξεκλέψει λίγο χρόνο από τις καλοκαιρινές του διακοπές για να ξανακοιτάξει το βιογραφικό του και να το στείλει στις εταιρείες που τον ενδιαφέρουν. Το προβάδισμα αυτό των δύο μηνών αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία αν σκεφτούμε πως, μιας και όλες σχεδόν οι επιχειρήσεις είτε «κατεβάζουν ρολά» το καλοκαίρι είτε χαλαρώνουν κι αυτές τους ρυθμούς των δραστηριοτήτων τους, αφού οι περισσότεροι εργαζόμενοι παίρνουν την καλοκαιρινή τους άδεια, τα ανώτερα στελέχη που δεν έχουν φύγει ακόμα για διακοπές δεν πιέζονται τόσο πολύ όσο τον υπόλοιπο καιρό με αποτέλεσμα να έχουν περισσότερο χρόνο και διάθεση να αξιολογήσουν προσωπικά ένα βιογραφικό, το οποίο μάλιστα δεν θα χαθεί μέσα στη στοίβα αιτήσεων που λαμβάνουν κάθε Σεπτέμβρη.
Ακόμα και αν δεν θέλετε καλοκαιριάτικα να ασχοληθείτε fulltime με την αναζήτηση εργασίας μπορείτε να εκμεταλλευτείτε το χρόνο που σας δίνεται για να αναδιοργανωθείτε ώστε να είστε περισσότερο έτοιμοι για τη νέα σεζόν. Μπορείτε να ανανεώσετε το βιογραφικό σαςεμπλουτίζοντάς το με τις πρόσφατες δραστηριότητες σας φροντίζοντας να είναι αρκετά στοχευμένο για τη θέση που επιθυμείτε.
Προγραμματίστε τις δραστηριότητές σας για το φθινόπωρο, ψάξτε και εγγραφείτε σε σεμινάρια ή σε κάποια από τα, πολλά πλέον, online μαθήματα που προσφέρονται. Μπορεί να φαίνεται μικρό σαν ενέργεια αλλά θα σας κάνει να νιώσετε πιο παραγωγικοί. Πάρτε λίγο χρόνο κάνοντας μια ανασκόπηση της μέχρι τώρα πορείας σας, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά σας και καταστρώστε τη στρατηγική σας για τη νέα σεζόν.
Διαβάζοντας τα παραπάνω ίσως σκεφτείτε πως πρέπει να μείνετε μέσα στο σπίτι τον Ιούλιο και τον Αύγουστο αφήνοντας την ψάθα και το αντηλιακό για το επόμενο καλοκαίρι. Δεν υπάρχει όμως λόγος να μην συνδυάσετε την αναζήτηση εργασίας με τις διακοπές σας. Πάρτε μαζί σας τον φορητό υπολογιστή και στείλτε βιογραφικά από την παραλία. Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάτε πως μιας και το καλοκαίρι επικρατεί μια πιο ανέμελη διάθεση το networking είναι πιο εύκολο και μπορεί να συναντήσετε κάποιον ΗR managerσε κάποιο πάρτυ ή στη διπλανή ψάθα. Γενικά, ενημερώστε τους γνωστούς σας ότι ψάχνετε για δουλειά και αφήστε το wordof mouth να δουλέψει για εσάς ενώ κάνετε μπάνιο.
Καλό καλοκαίρι!


Δημήτρης Καπαμάς
   
   

+ There are no comments

Add yours