Το LinkedIn προς όφελος της εταιρείας σας


Το LinkedIn προς όφελος της εταιρείας σας
Τον τελευταίο καιρό με την άνοδο της χρήσης των κοινωνικών δικτύων η διαδικτυακή παρουσία μας αλλά και η προώθηση της επαγγελματικής μας εικόνας μέσω αυτών είναι απαραίτητη. Τι γίνεται όμως όταν εκτός από το πρόσωπό μας θέλουμε να προωθήσουμε και την εταιρεία μας;

Το LinkedIn, το οποίο είναι το ισχυρότερο επαγγελματικό εργαλείο online κοινωνικής δικτύωσης που υπάρχει αυτή τη στιγμή και χρησιμοποιείται από εκατομμύρια χρήστες ανά τον κόσμο, προσφέρεται τόσο για την αύξηση της αναγνωρισιμότητας της εταιρείας μας, όσο και για την εύρεση πιθανών πελατών για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που αυτή προσφέρει. Μέσω του LinkedIn μας δίνεται η ευκαιρία να δημιουργήσουμε εταιρική σελίδα (Company LinkedIn Page), να συνδεθούμε με άλλες εταιρείες, υπάρχοντες ή εν δυνάμει πελάτες και συνεργάτες και να επικοινωνήσουμε το μήνυμά μας σε ένα ευρύ, παγκόσμιο κοινό.

Μέσω της παρουσίας μας σε ένα διευρυμένο επαγγελματικό δίκτυο μας δίνεται η δυνατότητα να μας αναζητήσουν, να αναζητήσουμε εμείς, να ενισχύσουμε τις ήδη υπάρχουσες πελατειακές μας σχέσεις και να δημιουργήσουμε νέες μέσα από συχνές ενημερώσεις που μπορούν να γίνουν μέσω της σελίδας μας. Με αυτόν τον τρόπο ενδυναμώνουμε το δίκτυό μας και συνδεόμαστε ενεργά με τους υπόλοιπους χρήστες, οι οποίοι μπορούν να ανήκουν σε δύο κατηγορίες:
  1. Σε εκείνους που μας παρακολουθούν, ενημερώνονται για τις κινήσεις μας, αλλά δεν  συμμετέχουν.
  2. Σε εκείνους που μας παρακολουθούν, μας ακολουθούν και συμμετέχουν ενεργά μοιραζόμενοι τις ενημερώσεις της εταιρείας μας με το δικό τους δίκτυο.

Οι τελευταίοι μας δίνουν τη δυνατότητα να αναπτύξουμε την online κοινότητά μας και απλούς χρήστες να τους μετατρέψουμε σε δεσμευμένους ακόλουθους, οι οποίοι με τη σειρά τους θα επικοινωνήσουν το μήνυμα της εταιρείας μας σε ένα ευρύτερο κοινό. Ουσιαστικά δηλαδή η «από στόμα σε στόμα» διαφήμιση γίνεται ψηφιακά. Αναρτώντας παρουσιάσεις, εικόνες και δραστηριότητες της εταιρείας μας ενδυναμώνουμε την παρουσία μας και υπενθυμίζουμε στο κοινό μας ότι «είμαστε εκεί».

Επιπλέον, μέσω της σελίδας μας στο LinkedIn μπορούμε να ανακοινώσουμε θέσεις εργασίας που ενδεχομένως να υπάρχουν στην εταιρεία μας, δίνοντας την ευκαιρία στους υποψηφίους να δηλώσουν ενδιαφέρον με ένα απλό κλικ. Με αυτόν τον τρόπο απλουστεύεται η διαδικασία επιλογής και ελαχιστοποιείται ο χρόνος που θα πρέπει να διαθέσει η εταιρεία, δεδομένου ότι υπάρχει άμεση επαφή με τον υποψήφιο. Ένα ακόμα πλεονέκτημα είναι το ότι μέσω της παρουσίας του στο LinkedIn μπορούμε να αποκομίσουμε περισσότερες πληροφορίες για έναν υποψήφιο και να δημιουργήσουμε μία σφαιρική εικόνα για εκείνον.

Εν κατακλείδι, δεν είναι τυχαίο το ότι κορυφαίες εταιρείες εφαρμόζουν την παραπάνω τακτική χρησιμοποιώντας τα κοινωνικά δίκτυα προς όφελος τους, ενδυναμώνοντας ακόμα περισσότερο την εικόνα τους. Εξάλλου, σύμφωνα με τον συγγραφέα & διευθυντή δημιουργικού Paul Arden «Δεν έχει σημασία πόσο καλός είσαι, αλλά πόσο καλός θέλεις να γίνεις». Εσείς;

* Πρώτη δημοσίευση άρθρου στο μπλογκ της esteps.gr
Μαρία Χρονοπούλου

+ There are no comments

Add yours