3 Μετοχές για Επένδυση με Σίγουρη Απόδοση


όπου πρέπει να επενδύσετε σε περίοδο οικονομικής κρίσης


Με τη συνεχιζόμενη πτώση της ελληνικής οικονομίας, τις εκατοντάδες θέσεις εργασίας που χάνονται και την εντατική πλύση εγκεφάλου που δεχόμαστε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης με πληροφορίες που μπορεί να είναι κατά το ήμισυ διασταυρωμένες, είναι εύκολο να χάσουμε τις ελπίδες μας. Αρκετοί από εμάς έχουμε αρχίσει να σκεφτόμαστε σοβαρά την επιχειρηματικότητα και την αυτο-απασχόληση. Οι περισσότεροι, ψάχνουμε να βρουμε δουλειά ή φοβόμαστε την απόλυσή μας μέσα στους επόμενους μήνες/ημέρες. Αξίζει λοιπόν όλοι μας να σκεφτούμε τις 3 περιοχές με τη σίγουρη απόδοση όπου πρέπει να επενδύσουμε για να προετοιμάσουμε το μέλλον μας. Αυτές είναι η οικονομική μας παιδεία, η ενδυνάμωση της επαγγελματικής μας εικόνας και η καλλιέργεια των επαγγελματικών μας σχέσεων.


1. Οικονομική παιδεία
Στη σχολείο δεν μας έμαθαν πώς να διαχειριζόμαστε τα οικονομικά μας και ποτέ δεν μας προετοίμασαν για περιόδους οικονομικής δυσπραγίας. Έχουμε λίγες γνώσεις για το τι σημαίνει διαχείριση ταμειακών ροών (cash flow) στα προσωπικά οικονομικά μας. Η διατήρηση της ρευστότητάς μας παίζει καθοριστικό ρόλο για τις επόμενες επαγγελματικές μας κινήσεις. Επιπλέον, είναι βοηθητικό να γνωρίζουμε πώς λειτουργεί η οικονομία γενικότερα, να μελετήσουμε ιστορικά την πορεία της και να διερευνήσουμε τις σύγχρονες τάσεις της. Μέσα από μια τέτοια μελέτη θα πάρουμε σίγουρα μια καλή εικόνα για το τι γίνεται στις μέρες μας και θα μπορούμε να κινηθούμε με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

2. Σωστή επαγγελματική εικόνα
Επαγγελματικές πιστοποιήσεις, δια βίου μάθηση, ξεσκόνισμα ξένης γλώσσας, επαγγελματικό βιογραφικό, διαχείριση κοινωνικών δικτύων, είναι κάποια από τα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε έτσι ώστε να ενισχύσουμε την επαγγελματική μας εικόνα. Περισσότερες ιδέες για το πώς ενδυναμώνουμε την επαγγελματική μας εικόνα μπορείτε να πάρετε από προηγούμενα άρθρα μας. Σημασία έχει αυτήν την περίοδο να βελτιώνουμε τις δεξιότητές μας και να γινόμαστε καλύτεροι σε σχέση με τον ανταγωνισμό, ειδικότερα αν σκεφτόμαστε καριέρα στο εξωτερικό.

3. Δυνατές επαγγελματικές σχέσεις
Όπως θα έχετε ήδη διαπιστώσει από την εμπειρία σας, η περίοδος που διανύουμε είναι ένα καλό τεστ για τις σχέσεις μας με τους γύρω μας. Οι αδύναμες σχέσεις διαρρηγνύονται, ενώ οι δυνατές σχέσεις γίνονται ακόμα πιο δυνατές. Αυτό ισχύει και στα επαγγελματικά. Επιλέξτε λοιπόν τώρα με ποιους θέλετε να κρατήσετε σχέσεις για να τις καλλιεργήσετε. Οι επαγγελματικές σχέσεις στην παρούσα φάση είναι πιο σημαντικές και από τα χρήματα, γιατί θα σας επιτρέψουν να γίνετε πιο δημιουργικοί και να επεκταθείτε επαγγελματικά. Κάποιες ιδέες μπορεί να είναι η συμμετοχή μας σε εκθέσεις εργασίας, η χρήση των κοινωνικών μας δικτύων, η ενημέρωση μέσα από επαγγελματικά σωματεία, η παρακολούθηση κινήσεων εταιριών/οργανισμών που μας ενδιαφέρουν, καθώς και άλλες κινήσεις που μπορεί να μας φέρουν πιο κοντά στην επιθυμητή θέση εργασίας.

+ There are no comments

Add yours