Η εργασία μας είναι…γυναίκα!


Η εργασία μας είναι…γυναίκα!

8 Μαρτίου: Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας. Την ημέρα αυτή τιμούμε τη γυναίκα μέσα από τους διάφορους (και όλους σημαντικούς) ρόλους που έχει στη ζωή μας 365 ημέρες το χρόνο, είτε ως μητέρα μας, είτε ως σύντροφος μας, είτε ως σύζυγός μας, είτε ως αδελφή μας, είτε ως κόρη μας, είτε ως συνάδερφός μας και ούτω καθεξής. Οι ρόλοι που έχει μια γυναίκα στη σύγχρονη κοινωνία είναι πάρα πολλοί.

Για όλους αυτούς τους ρόλους οφείλουμε να σεβόμαστε, να αγαπάμε τις γυναίκες και να αναγνωρίζουμε την προσφορά τους στην ζωή μας. Εκτός από τις γυναίκες, έχετε αναλογιστεί ποτέ ότι σημαντικές έννοιες που καθορίζουν τη ζωή μας είναι γένους θηλυκού;

Καταρχάς  η ίδια μας η ζωή είναι γένους θηλυκού, η ελευθερία είναι γένους θηλυκού, η ευτυχία είναι γένους θηλυκού. Η δημοκρατία είναι γένους θηλυκού, η δικαιοσύνη είναι γένους θηλυκού.

Τι άλλο σημαντικό στην ζωή μας είναι γένους θηλυκού; Η εργασία μας!

Η εργασία μας είναι γένους θηλυκού και είναι γυναίκα!

Πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να της φερόμαστε και ως γυναίκα, να τη σεβόμαστε και να την αγαπάμε.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ας υποθέσουμε ότι μια γοητευτική, μια δυναμική γυναίκα έλκει το ενδιαφέρον μας. Σε αυτήν την περίπτωση, έχουμε την επιθυμία να τη φλερτάρουμε, να τη διεκδικήσουμε και στο τέλος να την κερδίσουμε!

Αν το σκεφτείτε κάτι αντίστοιχο δεν συμβαίνει και με μια θέση εργασίας;

Αφού δούμε κάποια αγγελία εργασίας που μας ενδιαφέρει, δημιουργούμε ένα σωστά δομημένο βιογραφικό και LinkedIn προφίλ προβάλλοντας όλα τα δυνατά μας σημεία (δεξιότητες, προϋπηρεσία, σπουδές) και το στέλνουμε στην αντίστοιχη αγγελία. Αν το βιογραφικό μας είναι ελκυστικό, τότε καλούμαστε στο πρώτο ραντεβού (συνέντευξη), όπου εκεί ξετυλίγουμε όλες τις πτυχές της προσωπικότητας και του χαρακτήρα μας, ώστε το «φλερτ» να στεφθεί από επιτυχία και να «κατακτήσουμε» τη θέση εργασίας που μας ενδιαφέρει. Σας θυμίζει κάτι η διαδικασία αυτή;

Έτσι λοιπόν, αφού επιλεχθούμε για τη θέση εργασίας που επιθυμούσαμε, δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών της θέσης αυτής. Στη συνέχεια, η εργασιακή μας ζωή θα έχει τα πάνω της και τα κάτω της, όπως άλλωστε συμβαίνει και σε μια σχέση. Θα αντιμετωπίζουμε δυσκολίες, θα ξεπερνάμε εμπόδια, θα λύνουμε προβλήματα, θα κοπιάζουμε, αλλά στο τέλος της ημέρας θα νιώθουμε παραγωγικοί, δημιουργικοί και γεμάτοι εμπειρίες που μας προσφέρει η εργασία μας, η οποία μας ολοκληρώνει ως προσωπικότητες και χτίζει μέρα με τη μέρα τον χαρακτήρα μας.

Τέλος, ας μην ξεχνάμε το κομμάτι της ηθικής, αλλά και υλικής ανταμοιβής που μας προσφέρει η εργασία μας απελευθερώνοντας τις δημιουργικές μας δυνάμεις και συνεισφέροντας ενεργά στην ψυχική μας υγεία και ισορροπία.

Και όταν τελειώνει η εργασιακή μας ζωή, ξεκινάει η προσωπική μας ζωή, όπου και εκεί οι γυναίκες έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο!

Δεδομένης της σπουδαιότητας που έχει η γυναίκα στις ζωές όλων μας, εύχομαι ολόψυχα Χρόνια Πολλά στις γυναίκες όλου του κόσμου που κάνουν τη ζωή μας πιο όμορφη, πιο ευχάριστη, πιο δημιουργική, πιο ενδιαφέρουσα!

 

Παναγιώτης Τσιαμαντάς

HR Manager & Intake Counsellor

+ There are no comments

Add yours